La Colla

 

PETITA CRONOLOGIA

La història de la nostra colla remonta a l’any 1986 coïcindint amb la presentació en societat dels nostres 2 gegants, en Bòbul i na Margaridassa durant la festa major petita del 15 d’agost. Construïts el mateix any per en Fàbregas de Can Boter de Tiana, els gegants s’estrenen acompanyats dels Gegants de Caldes d’Estrac i els de Sant Andreu de Llavaneres.

El 25 de gener de 1987, se celebra el seu bateig, sota el padrinatge dels Gegants d’Arenys de Mar i dels gegants de Sant Andreu de Llavaneres, actuant de capellà Mossèn Biscuter, gegant de la parròquia de Maria Auxiliadora de Mataró. En aquella ocasió ens acompanyen més de 30 Colles Geganteres d’arreu de Catalunya.

Aquest mateix 1987, amb l’objectiu d’integrar la mainada al món de la imatgeria festiva, s’estrenen també set capgrossos que representen diferents personatges no reals: el Dimoni, l’Avi Pagès, l’Avi Mariner, el Boig, la Minyona, el Majordom i el Pinxo. L’últim capgrós, l’Avi Pera,  va ser estrenat a la Festa Major de Sant Vicenç del 2008, i representa a un personatge molt estimat a Sant Vicenç de Montalt.

Més tard, el 17 de setembre de 2005, es fa l’estrena del gegantó Toni Sors, fet de fibra i construït per el mestre Toni Mujal de Cardona. Amb els padrins l’Ernest de la Colla de Geganters de Malgrat de Mar, la Blanca de la Colla de Geganters d’Argentona, els gegantons del Ceip Sant Jordi, els grallers de la Colla de Geganters de Barberà del Vallès i fent el primer ball amb la gegantera Cati Riera, al toc de gralla per els més joves de la colla.

Aquest gegantó representa al santvicentí Toni Sors, que juntament amb el Carles Vallès, Oscar Cadiach, i tres xerpes, formaven part de la segona expedició que intentava fer el cim de l’Everest. Ho aconseguien el 28 d’agost de 1985, i d’aquesta forma eran els primers Catalans que ho assolien, siguent un motiu d’orgull per els santvicentins i per tot Catalunya.

Per saber-ne més sobre nosaltres,

Qui som

El nostre ball

Organització

SEU SOCIAL I ASPECTES LEGALS

La Colla Gegantera de Sant Vicenç de Montalt, té domicili social a Riera del Gorg, s/n 08394 Sant Vicenç de Montalt (Barcelona) i des del 20/04/2004, està inscrita al registre d’entitats i Associacions de la Generalitat sota el número 28898 amb el NIF: V-63391957. També està inscrita en el registre municipal de Sant Vicenç de Montalt sota el nº CU / 04.