Els Capgrossos

Avi PeraLa MinyonaEl Majordom, Avi Pagès, Avi Mariner, El Dimoni, El Pinxo i El Boig varen ser adquirits al taller d’En Nona de Mataró a l’any 1986. Fets de cartró han estat aquests anys l’acompanyament ideal als Gegants.

L’Avi Pera va ser estrenat a la festa major de Sant Vicenç, l’any 2008, caricatura d’un divertit i engrescador personatge molt conegut al poble.

La darrera incorporació ha estat la màscara Wagghi, obsequi del Centre Català de Basilea en el nostre viatge l’any 2012. Els carnavals de Suïssa estan organitzats per colles que duen màscares com la nostra.

wagghi1

Al 2016, es pren la decisió de restaurar 7 del 8 capgrossos . Tret l’Avi Pera,  hem vist que amb el pas dels anys s’havia anat deteriorant la pintura de molts d’ells degut  principalment al transport i manipulació a les sortides. Aquesta restauració es durà a terme des del gener al març amb sessions setmanals de 4 hores, a càrrec del mestre Alexandre Jodar. Una alta participació en aquest taller va ser la clau de l’èxit d’aquest projecte del qual n’estem tots molt orgullosos.

sin-titulo

El 18 de juny de 2016, s’estrena de forma oficial  L’Esquirol al Centre Cívic el Gorg, amb motiu del Concert de final de curs i 20è aniversari de l’escola de música L’Oriola de Sant Vicenç de Montalt.