Qui som

La nostra Colla està constituïda per uns 50 membres, entre petits, i d’altres que no en som tant.

Uns 10 portadors/es de gegants, s’encarreguen de portar i fer ballar en Bòbul, la Margaridassa i en Toni Sors.

La nostra colla és molt rica en capgrossos, el Dimoni, el Pinxo, el Majordom, la Minyona, l’Avi Pagès, l’Avi Mariner, l’Avi Pera i el Boig, d’aquests s’encarreguen els més jovenets. Més recentment van incorporar un nou capgròs, en Waggui, obsequi del Casal Català de Basilea en el nostre viatge a aquella bonica ciutat; es tracta d’una de les màscares amb que s’abillen les colles dels carnavals de Suïssa.

Els músics també son peces importants, actualment anem una mica minvats de grallers i tabalers. Grallers, tabalers, batucaires, son els encarregats d’obrir pas a la colla omplint les cercaviles d’alegria i color. La colla està desenvolupant una ferma acció de captació de gent jove a les escoles de Sant Vicenç amb el clar objectiu de despertar en ells l’afició a la música i les tradicions ja que son ells, els joves, els qui han d’afegir baules a la cadena que les manté vives. Amés de l’esmentat, estem desenvolupant cursos per formar una colla sardanista i una de ball de bastons impartits per professors qualificats.

El Ball de Plaça de Sant Vicenç de Montalt va ser estrenat per la Festa Major de Sant Vicenç el 19 de gener de 2005. Composat per Jordi Lluch Arenas i amb coreografia de la pròpia colla, representa un ball, on els gegants es troben i ballen al pas de la rauxa.

La nostra Trobada de Gegants és el diumenge de gener abans o després de Sant Vicenç, en funció de que sigui més proper.

A la Festa Major d’estiu, el 15 d’agost, fem la “Passejada Popular” acompanyant a les autoritats a l’Ofici, i tot seguit al vermut popular.

També fem l’ofrena floral l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya on evidentment els gegants son els principals protagonistes.

*****

Aquesta colla és membre de

AGRUPACIÓ DE COLLES DE GEGANTERS DE CATALUNYA