Història i origen

Els Bòbuls i les Margaridasses eren uns personatges què sortien per Carnestoltes i Pasqua Florida, per mantenir vius els actes festius i mantenir l’ordre. La seva funció era que tothom participés als actes en especial quan ens visiten els grups de balla de gitanes. Amagaven els estris de treball i entraven a les cases per agafar objectes de valor, que posteriorment es simulava la venda en una subhasta a la Plaça del Poble.

El vestuari era molt peculiar. Les Margaridasses anaven amb un vestit de lli blanc, amb una mantellina i una màscara. Portaven un fuet per empaitar i un cinyell amb picarols.
Els Bòbuls anaven igualment vestits, però duien un barret de palma i en la que mataven un pollastre per tallar-li el cap , i així amb la sang escampaven a tot aquell que envestien. També duien a les espatlles  branques de gatoses per punxar a la gent. A les mans duien una forca i una pistola.

Els acompanyaven flabiolaires i timbals en una cercavila molt i molt concurreguda.

El 1931 els Bòbuls i les Margaridasses comencen a deixar de sortir, i en esclatar la guerra civil, els personatges deixen de sortir definitivament.

Se’n torna a parlar dels Bòbuls i les Margaridasses el 1986, al fer la construcció dels Gegants del poble tot i què només és disfressaven per Carnestoltes. I és el 2009 quan el projecte de recuperació agafa una embranzida més seriosa i que els nostres dies hem pogut fer realitat.